Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. Hello Guest!
    Welcome to the Bug Report forum, please make sure you search for your problem before posting here. If you post a duplicate (that you post the same issue while other people have already done that before) you will be given a warning point which can eventually lead into account limitations !

    Here you can find a guide on how to post a good bug report thread.
    Space Engineers version --- Medieval Engineers version
  2. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

[1.104.011 Win8 64bit DS] - Server Message Unable to download Mods

Discussion in 'Bug Reports' started by Soulthule, Oct 21, 2015.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Soulthule Apprentice Engineer

    Messages:
    362
    I have removed the mods after I received this message. I continue to get the same message with the server pausing the command window until I ctrl c. Connected to Steam - internet working. Anyone else?

    Here's the log:

    2015-10-20 21:27:07.495 - Thread: 1 -> Downloading world mods - START
    2015-10-20 21:27:07.532 - Thread: 1 -> Server connected to Steam
    2015-10-20 21:27:07.533 - Thread: 1 -> Server PolicyResponse (1)
    2015-10-20 21:27:30.816 - Thread: 1 -> HTTP: error Invalid
    2015-10-20 21:27:30.816 - Thread: 1 -> Could not retrieve mods details.
    2015-10-20 21:27:30.817 - Thread: 1 -> Downloading world mods - END
    2015-10-20 21:27:30.817 - Thread: 1 -> Unable to download mods
    2015-10-20 21:27:30.819 - Thread: 1 -> MySandboxGame.Initialize() - END
    2015-10-20 21:27:30.820 - Thread: 1 -> Timer Frequency: 3906253
    2015-10-20 21:27:30.820 - Thread: 1 -> Ticks per frame: 65377
     
    Last edited: Oct 21, 2015
  2. Melder Trainee Engineer

    Messages:
    13
    Been getting the same issue, "probably" a steam issue. I know what they say about doing the same thing over and over and expecting a different result but in this instance it did eventually work and download the mods.
     
  3. Mr_Bean Apprentice Engineer

    Messages:
    168
    I also concur with this, on starting server it occasionally errors on downloading mods and hangs until I close it. Repeated restarts eventually see mods downloading correctly and server starting as normal.
     
  4. Ex๏Ka๏ Trainee Engineer

    Messages:
    4
    The same here, since yesterday. (1.104.011 Win8 64bit DS)
     
  5. Soulthule Apprentice Engineer

    Messages:
    362
    I'm not sure if it coincided with Steam being down for maintenance Tuesday night est. Until we are off the steam network ds will be subject to these issues. I think if you were already running and didn't have to do a mod check your server would be fine.

    I feel we are left guessing at these as lately I haven't seen a dev respond to any of my bug reports.
     
  6. druppi Apprentice Engineer

    Messages:
    178
    The Steam servers where crashed no bug!!
     
  7. Soulthule Apprentice Engineer

    Messages:
    362
    I understand, however the point may be missed. Having better information on the command window indicting the steam servers were down would at least give us a clue so we aren't throwing darts at a moving bullseye. The line above mine before the "unable to download mods" said connected to steam. Nothing there indicated issues and what they were....

    By the way, this happened twice this week.
     
  8. Angel&Mari Trainee Engineer

    Messages:
    45
    my server as well have this issue downloading mods. its can't download more then 10. from what i was told. The other two servers are active, but the '108.61.125.9' subscription is stalling on startup after attempting to download some of the active mods. Have you made any changes or additions to this server prior to the issues?

    Some of the mod entries are invalid and appears to be preventing the server from starting. Please review the activated mods and make sure they are valid entries, then give the server another try.**
    still can't seem to find why it does that.
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.