Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Medieval Engineers Load Time

Discussion in 'Technical Help' started by Hot Nachos, Mar 4, 2015.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Hot Nachos Trainee Engineer

    Messages:
    9
    The first week after the launch of Medieval Engineers, the game ran fine. Now after starting the game loading worlds and creating new worlds takes about 20 minutes to load. Is there a fix to this because other people don’t have this problem but a lot of players do.
    System Secs:
    Time of this report: 3/3/2015, 20:07:18
    Machine name: -----------
    Operating System: Windows 8.1 Pro 64-bit (6.3, Build 9600)
    Language: English
    System Manufacturer: ASUS
    System Model: All Series
    BIOS: BIOS Date: 05/08/13 10:56:47 Ver: 06.06
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4770S CPU @ 3.10GHz (8 CPUs), ~3.1GHz
    VCard: NVIDIA GeForce GTX 760
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8130MB RAM
    Page File: 2829MB used, 6581MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    [SIZE= 12pt]D:woot:iag Version: 6.03.9600.16384 64bit Unicode


    [/SIZE]
     
  2. Jonnokurt Trainee Engineer

    Messages:
    64
    Since upgrading my harddrive to a SSD my load times are dramatically shorter. Could be a fault with your harddisk?
     
  3. Huai Trainee Engineer

    Messages:
    1
    I have the same issue on my side, although it's only ~5 min. no matter the size or number of stuff inside the world.
    This also appears in Space Engineers, but in no other games ....
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.