Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

0.7.1 Problem with foundations and placing items?

Discussion in 'General' started by Farindark, May 20, 2019.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Farindark Apprentice Engineer

    Messages:
    414
    Greetings

    I have searched for this and not found anything, maybe it's me just not using search properly, or not. */shrug Lately in this current build I have been getting a random problem occurring with foundations and placing items. Single player offline game.

    With foundations the problem is this: Seemingly at random timing I cannot add or replace any foundations to existing buildings example, I have a house and decide to change the foundations from wood to stone, on removing the wood foundation it will not let me replace it with a stone one nor put back a wood one into the hole. I can still place foundations singly to start a new grid. See pictures here
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1739569258
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1747633541

    With placing items, randomly in timing suddenly an item like a smithy or spinning wheel cannot be placed on a floor instead it "floats" when placed and can be knocked over if bumped into.

    I believe for both issues its the same problem, it's like for some reason the existing grids are no longer owned by me. Here's a the previous map where I had the same problem if someone wants to download it and take a look.
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1739577354

    Is this a currently known bug? Is anyone else seeing this? I thought at first maybe I was turning on or off something with an accidental key press on my keyboard but this happens in new fresh games if I start a new one too. :?
     
    Last edited: May 21, 2019
  2. Oskar1101 Apprentice Engineer

    Messages:
    220
    There is a button that regulates which building mode is selected. "B" or I don't remember. For your first problem I don't have an answer. Maybe it's build mode thing, or maybe some items are overlapping with empty space where you want place block it's hard to tell.
     
  3. Farindark Apprentice Engineer

    Messages:
    414
    Greetings

    @Oskar1101 Thanks for the reply trying to help! I can't understand why this is happening randomly every time I roll a new map but it's broken the game. Can't find this happening to anyone else around the net. if I can't add foundations I can't build It's just frustrating the way it happens at a random point on each new map I roll. Guess it's time to find another building game. :(
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.