Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Nápady a návrhy na zlepšení

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 18, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Sem můžete přidávat veškeré nápady na zlepšení hry, nebo cokoli co by jste chtěli přidat.


    !!! Každý nápad bude posouzen a buď bude schválen, nebo ne !!!
     
  2. HardBitch Trainee Engineer

    Messages:
    22
    Transportní trubka s filtrem věcí, která když se bude nacházet vedle inventáře (nákladní kontejner, rafinerie, konektor, atd.) bude filtrovat věci které do inventáře mohou.

    Vizualní představa jak by mohla vypadat:

    Něco jako konektor (stejné konce je to trubka do systému ne jeho konec)

    Z boku bude mít ovládací panel -> Po kliknutí na panel -> rozhraní s několika (alespoň osmi) políčky věci které do políček vložíte budou filtrovány + blacklist a whitelist
     
  3. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápad :)
     
  4. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Blok s Mikrofonem, když používám dálkově ovladané lodě tak mě chybí zvuk ( abych věděl jestli do mě někdo stříli, jestli mě drill při těžbe zabíra a tak :D )

    Vubec by mě nevadilo že nebudu slyšet v okolí kde realně sedím. ( cockpit )

    Edit: taky blok co přehrává zvuk ve hře by nebyl špatný ( třeba jako výstražná siréna by dodala atmosféru blikajícím červenym světlům ) Možná nechat lidi nahrávat písničky/zvuky do hry a pouštět je na svých servrech v omezeném arealu kolem bloku.
     
  5. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápad :)
     
  6. mystiq Apprentice Engineer

    Messages:
    111
    ja bych mel napad aby se konecne ukladali tlacitka, inventar a veci v hotbaru na dedikovanym serveru = budu spokojen :)

    (ja vim ja vim, uz moc rejpu :), ale delam taky v SW ve vyvoji tak si to musim uzit, kdyz tohle muzu konecne rikat ja a nejen to poslouchat) :))
     
  7. Reitak Trainee Engineer

    Messages:
    23
    aj tak v tej praci prd robis a musia to za teba vsetci opravovat :p
     
  8. Elisse Trainee Engineer

    Messages:
    3
    Zdravím,
    nebyla by zlá nějaká rozumná spolupráce více montérů. Když chce člověk hrát reálně vše 1x, tak je to něco strašného, můžete jít na hodinu afk než se něco vycraftí. Když člověk zadá jednu frontu itemů mohla by být nějaká možnost ji nějak rozdělit mezi všechny montéry v daném zapojení. Aneb zkrátka chcete rychlejší craftění postavte více montérů. Přijde mi to rozumné a reálné. Vaše názory prosím?
     
  9. blackhand Trainee Engineer

    Messages:
    14
    Zdravicko,

    Momentalne by stacila iba jedna vec .. vylepsit chat. Aby sa dalo pisat len frakcii a potom all ....nic viac
     
  10. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápad :)
     
  11. saddamo Trainee Engineer

    Messages:
    15
    Concrete - Beton

    z modu concrete ( beton ) by sa tiez mohol urobit oficialny dodatok do hry, pretoze inak strk ( gravel ) nema skoro ziadne vyuzitie a dokaze velmi rychlo zaplnit inventare - vsetky :-D

    inak je beton celkom lacny dost odolny stavebny prvok v hre
     
  12. saddamo Trainee Engineer

    Messages:
    15
    to iste...

    vytvorte podsekciu v napadoch a vylepseniach, kde sa budu dat tvorit nove topic-y, nech je to prehladne

    takto to zatial vyzera, ako internet forum z roku 1998
     
  13. HardBitch Trainee Engineer

    Messages:
    22

    To by chtělo
     
  14. saddamo Trainee Engineer

    Messages:
    15
    s reportmi koncim, kym nebude forum vyzerat ako forum...
     
  15. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Lituji ale subforum nelze vytvořit pod subforum jelikož Czech/Slovak Community Discussion je subforum pod Forum
     
  16. Reitak Trainee Engineer

    Messages:
    23
    proste sem dajte bugzillu, alebo iny bug projekt, tie su prehladne, jednoduche, lahko sa vnich prezera a nahlasuju veci
     
  17. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    To já vím ale bohužel naše české/slovenské fórum je vytvořeno podle anglického fóra.
     
  18. HardBitch Trainee Engineer

    Messages:
    22

    Tak to je ale pěkně na pytel pane ředitel.
     
  19. HardBitch Trainee Engineer

    Messages:
    22
    Proč se nemůžeme odlišovat ?
     
  20. saddamo Trainee Engineer

    Messages:
    15
    inak medzi recou...

    najjednoduchie vyriesenie inventara je:

    lava strana = zdrojovy invetar

    prava strana = cielovy inventar

    a kludne sa to moze scrolovat ako doteraz...

    ale terajsie "scroll-madness" je naozaj na hlavu
     
  21. J3tis Trainee Engineer

    Messages:
    1
    Rozdělit mapu na různé sektory. Každej jeden sektor by byl velký asi jako teď normální mapa a mezi jednotlivými sektory by se dalo přeskakovat pomocí warp pohonu (vim, že chcete, aby hra byla reálná, ale někde jsem slyšel, že NASA by byla schopná jeden takový vyrobit už do roku 2070). To by hodně pomohlo v PvP, kde by každá frakce měla svou vlastní základnu v jiném sektoru. A taky by to pomohlo hře, aby byla zábavnější i v singleplayeru - nacházely by se tam třeba opuštěné základny a nebo základny pirátů (popřípadě, až bude ve hře AI, tak by se tam schovávali jejich lodě). Nebo by taky v sektorech byly jen obyčejné asteroidy na těžení. Nevím, jestli to ale v enginu půjde. Někde jsem slyšel, že nejde udělat nekonečnou mapu, takhle by se dal ale tento problém obejít.
     
  22. Nestri Trainee Engineer

    Messages:
    1
    Mě by se strašně líbilo, kdyby jste přidali manévrovací trysky.
    Šlo by velikostně o blok jako je tlačítko a dalo by se použít jen na malé lodě. Pokud chci udělat malého drona, tak jsem odkázanej jen na "velký" malý trysky.
     
  23. MikeHavliczek Trainee Engineer

    Messages:
    29
    Co se návrhů týče, jeden bych měl. Už jsem ho napsal i do oficiálního vlákna ale pro jistotu ještě sem :)


    Bylo by fajn, kdyby v kokpitu šli vypnout gyra, tak jako to jde s tryskama. U dvousedadlových strojů by se tak dal vytvořit kokpit pro střelce/operátora, a aniž by nějak zasahoval do řízení, mohl by v poklidu ovládat některé pokročilé funkce, na které pilot nemá čas, třeba vypouštění torpéd atd...

    J3tis: a proč zrovna warp? Ono by stačilo, kdyby byly sektory v nějaké "rozumné vzdálenosti" a například velké trysky měly dva režimy chodu, manévrovací a "turbo". Takže bys v pohodě doplul k nějakému navigačnímu bodu, namířil loď správným směrem, přepnul režim trysek a pak se vydal do dalšího sektoru. To mi přijde realističtější než warp pohon.
     
    Last edited by a moderator: Sep 22, 2014
  24. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápad :)
     
  25. TheBinaryWolf Trainee Engineer

    Messages:
    79
    Ten betón by sa zišiel ako lacný stavebný prvok pre stanice zakomponované do asteroidov, navyše ešte keby tam bol nejaký pekný prechod z asteroidu do steny a dal by sa betonovy blok uložiť do akejkoľvek štrbiny bolo by to super.
    Ale aj tak si myslím, že už je surových nápadov a prvkov v hre dosť, teraz by sa zišlo zamerať sa na optimalizácie a balansovanie zbraní a panciera, nejaká tá avionika a viac zbraní.
     
  26. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Právě ty optimalizace se nedají moc dělat dokud nemáš ve hře uplně všechny nástroje/bloky :) s každým novým předmětem ve hře se hra může rozdrbat a můžeš začít optimalizovat znova :D Proto je nejrychlejší dát napřed všechno do hry a pak začít s optimalizací ( i když po posledních updatech je hratelnost o dost lepší :thumb: )
     
    Last edited by a moderator: Sep 22, 2014
  27. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Zdravím,
    bylo by příjemným "ztížením" hry, kdyby se do celkové váhy lodě začala počítat i váha nákladu v kontejnerech. Předpokládám sice, že je to v plánu, ale raději bych to viděl dříve než později :)
     
  28. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Chtěl bych nový píst pro malou loď 3X3X2

    Zrada! :D chtěl jsem vyrobyt vysuvné samonabijecí-raketomety na malé lodi a došel jsem na to že nejdou vyrobyt, raketomety se dají napojit jenom na 3x3 otvor, ale ten nejde propojit s pisty malé lodě a i kdyby se dal propojit, tak rakety neprojdou propojením 1x1. Nechci to jen kvůli tomuto jednomů případu, přechod ( conector ) z malé lodi na stanici by se dal konečně vysunovat a zatahovat a nemusel bych se bát že o něj přijdu při různých příležitostech a také by to usnadnilo přístávání, atc... :)
     
    Last edited by a moderator: Sep 23, 2014
  29. MikeHavliczek Trainee Engineer

    Messages:
    29
    SaturaxCZ nepřipojujou se nabíjecí raketomety přes tu velkou divnou věc? Myslím, že se to jmenuje conveyor frame, nebo tak nějak.
     
  30. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Jenže malej píst není jak napojit na velkou diru :)
     
    Last edited by a moderator: Sep 24, 2014
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.